Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

HETIMI/ Priftërinjtë serbë edhe lapërdharë? Procesi mbi fshehje pedofilie në Mal të Zi

Prokuroria Speciale e Shtetit të Malit të Zi ka hapur një çështje kundër Mitropolitit të Malit të Zi-Primorje dhe Peshkopit Ioaniki për pretendimin e fshehjes së rasteve të pedofilisë brenda Kishës Ortodokse Serbe (SOC), si dhe çështjet e pretenduara të sjelljes ndaj të miturve në Manastirin e Cetinjes dhe Manastiri Dajbaba.

Siç u njoftua nga kjo zyrë e prokurorit, kallëzimi penal u paraqit nga organizata joqeveritare Montenegro International dhe çështja është në fazën e procedurës hetimore, por më shumë informacion dhe të dhëna nuk mund të botohen në mënyrë që të mbrohet procedura, raporton Beta.

Raporti penal pasoi pasi ish-dhjaku i Kishës Ortodokse Serbe, Bojan Jovanovicc, akuzoi Peshkopin e Metropolitatit Budimljansko-Nikshiq të Bregdetit të Malit të Zi, Joanikije, më 7 maj, për fshehjen e rasteve të pedofilisë në Kishën Ortodokse Serbe.

Jovanoviç shtoi se ishte me bekimin e ish-Metropolitit Amfilohije dhe ai shkruan për këtë në librin e tij “Rrëfimi se si e vramë Zotin”, botuar nga OJQ Montenegro International.

Duke folur për pedofilinë brenda Kishës Ortodokse Serbe, ai tha në promovimin e librit në bibliotekën “Njegos” në Cetinje se “duke ndalur hetimin e Joanikije, ai mori pjesë në mbulimin e pedofilisë në Serbi, Bosnjë dhe Mal të Zi”, dhe se Amfilohije morri pjesë në shqyrtimin e materialit “Kush ka njohur gjithçka për më shumë se katër dekada.” /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts