Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Si duken lutjet e Ramazanit në Mekë në të dytin vit COVID (pamje)

Ramazani ka mbërritur dhe muslimanët në të gjithë botën po agjërojnë për të dytin vit radhazi në kohën e COVID.

Pamja është disi e ndryshme në të gjithë botën, numri i njerëzve në xhami është zvogëluar, për shkak të masave të përshkruara epidemiologjike, dhe kështu është në Mekë.

Reuters publikoi një video nga Mesxhid al-Haram në Mekë.

Besimtarët mbajnë maska ​​dhe distancën gjatë lutjeve. Numri i të pranishmëve këtë vit është dukshëm më i ulët se numri i njerëzve që ishin në vitet e mëparshme aty.

Kujtojmë se autoritetet e Arabisë Saudite kanë futur detyrimisht vaksinat kundër koronavirusit ose marrjen e imunitetit natyror duke kontraktuar COVID-19 si kusht për faljen në Mesxhid al-Haram në Mekë.

Agjencia Saudite e Lajmeve (SPA) tha se ishte marrë një vendim për të marrë vetëm ata besimtarë që kishin marrë vaksinën e koronavirusit ose vuanin nga COVID-19, duke respektuar kapacitetin e Qaba-s.

Thuhet se besimtarët do të lejohen të bëjnë Umra ose lutje në këto kushte.

Autoritetet në Arabinë Saudite kanë thënë më parë se gjatë Ramazanit do të jetë e mundur të kryhen lutje taravi në xhaminë e Profetit në Medine.

Vitin e kaluar, për shkak të pandemisë COVID-19, adhurimi i përbashkët i lutjeve të taravive nuk u lejua në xhamitë më të mëdha në Mekë dhe Medinë. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts