Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Eurozona goditet përsëri nga recesioni

Ekonomia e zonës euro ka rënë përsëri në recesion ndërsa ndikimi i pandemisë vazhdon të godet aktivitetet.

Ekonomitë evropiane janë goditur nga një ringjallje e infeksioneve këtë vit dhe kufizime në lidhje me COVID, raporton BBC.

Zona e euros ra me 0.6 përqind midis janarit dhe marsit, rënia e dytë radhazi në aktivitetin ekonomik.

Ky është episodi i dytë i tillë, i ashtuquajturi recesion i dyfishtë, që nga fillimi i pandemisë.

Sidoqoftë, midis ekonomive kombëtare që kanë raportuar të dhëna deri më tani, vetëm Italia e ka përsëritur këtë model.

Vendet e tjera raportuan një rritje në njërën apo tjetrën në dy tremujorët e fundit.

Ekonomia franceze u rrit në tre muajt e parë të këtij viti, por vetëm me 0.4 përqind, pasi ra në fund të vitit 2020, megjithëse Agjencia Kombëtare e Statistikave e përshkroi rimëkëmbjen si “të kufizuar”.

Në Gjermani, ishte anasjelltas, me një rritje në tremujorin e katërt të vitit të kaluar, pasuar nga një rënie e shpejtë – 1.7 përqind. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts