Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Brexit: evropianët që jetojnë në Britani, 28 ditë kohë për leje qëndrimi

Dhjetëra mijëra qytetarë të BE do të kërkohet të vendosin qëndrimin e tyre në Britaninë e Madhe, i cili do të njoftohet brenda javës së ardhshme.

Paralajmërimi do t’u bëjë thirrje evropianëve që të aplikojnë për një leje qëndrimi dhe ata do të informohen se nëse nuk e bëjnë këtë, rrezikojnë të humbin të drejtat e tyre për kujdesin shëndetësor dhe punësimin.

Ministria e Brendshme e MB, një javë para afatit të zgjidhjes së BE të mërkurën në 30 qershor, po punon për të kontaktuar me ata që nuk janë të njohur me rregullat e reja, me një theks të veçantë në grupet e prekshme të tilla si të moshuarit dhe fëmijët në nevojë për kujdes.

Sekretari i Emigracionit Kevin Foster ka përjashtuar zgjatjen e afatit, megjithë vëllimin e aplikimeve, të cilat janë rritur në 10,000-12,000 në ditë.

Ministri argumentoi se një zgjatje e afatit nuk është një zgjidhje dhe do të krijojë më shumë pasiguri.

Për evropianët që nuk kanë aplikuar brenda afatit të fundit, ministri është zotuar të mos shkurtojë përfitimet e mirëqenies, duke shtuar se Ministria e Brendshme do të jetë fleksibile dhe e butë.

Leje të mëdha për qëndrim në Mbretërinë e Bashkuar tashmë ka zgjidhur 5.6 milion kërkesa nga evropianët, disa prej të cilave ishin të përsëritura.

Ka një vonesë në përpunimin e 400,000 aplikacioneve. Projekti konsiderohet i madh.

Ministria e Brendshme ka marrë 1.5 milion thirrje për ndihmë dhe 500,000 kërkesa përmes një forme kontakti në internet.

Për aplikacionet ku përpunimi vonohet, qeveria do të lëshojë një “çertifikatë aplikimi”, duke provuar të drejtën e aplikantëve për të hyrë në punë ose për qira, si dhe aksesin në kujdesin shëndetësor.

Në të njëjtën kohë, autoritetet do të kërkojnë të kontaktojnë ata që nuk kanë aplikuar, në mënyrë që t’i udhëzojnë ata dhe qëllimi është që të bashkëpunojnë dhe mbështesin ri-aplikimin. /tesheshi.com/ 

auto pjese dak

Related posts