Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Zaev vlerëson një marrëveshje të arritur me Ramën

Kryeministri i Maqedonisë Veriore, Zoran Zaev mori pjesë në samitin e liderëve të vendeve të Ballkanit Perëndimor në Tiranë, të organizuar nga kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, për të pasuar me një marrëveshje mes të dyve në emër të qeverive përkatëse.

Në periferi të samitit, krerët e të dy qeverive nënshkruan një marrëveshje që krijon kontroll të përbashkët kufitar dhe doganor në pikat kufitare midis Shqipërisë dhe Maqedonisë Veriore.

Në një deklaratë për media, kryeministri Zaev tha se marrëveshja ishte një hap tjetër në ndërtimin e marrëdhënieve të shkëlqyera midis Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, të cilat si miq të mirë dhe fqinjët kanë përparësi në lehtësimin e rrjedhave ndërkufitare në interes të qytetarëve dhe bizneseve të të dy vendeve, tha qeveria e Maqedonisë Veriore.

Forcimi i miqësisë midis dy vendeve

Vendosja e kontrolleve të përbashkëta kufitare dhe doganore në pikat kufitare midis Shqipërisë dhe Maqedonisë Veriore do të ndihmojë në rritjen e përshkueshmërisë së kalimit kufitar për mallrat dhe zvogëlimin e kohës së nevojshme për formalitetet kufitare.

 “Unë besoj se sa më shumë që të përmirësojmë kapacitetet administrative dhe të transferojmë plotësisht besimin tek institucionet, pasi ato ekzistojnë vërtet, vetëm duke përfunduar procedurat administrative do të jemi në gjendje të zhvillojmë tregtinë tonë, bashkëpunimin tonë, në mënyrë që të forcojmë më tej miqësinë midis dy vendeve”, tha Zaev. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts