Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Projekti: Brazili, gati për një tjetër Krisht gjigand

Një statujë e re e madhe e Krishtit po ndërtohet në jug të Brazilit dhe do të jetë më e gjatë se Krishti i famshëm Shëlbuesi që psherëtin mbi Rio de Janeiro.

Statuja është në ndërtim që nga viti 2019 në qytetin Encantado në shtetin brazilian të Rio Grande do Sul. Përfundimi është planifikuar për gjysmën e dytë të këtij viti.

Ideatori i idesë është kryebashkiaku Adroaldo Conzatti, i cili vdiq muajin e kaluar nga efektet e koronavirusit.

Krishti i ri do të jetë i lartë 43 metra dhe krahu i tij do të jetë 36 metra. Do të ketë një ashensor të brendshëm dhe një belveder pranë majës.

Për krahasim, Krishti Shëlbuesi është 38 metra i gjatë me një piedestal dhe hapësira e krahut të tij është 28 metra.

Encantado, një qytet i vogël me 22,000 banorë, ndodhet 150 kilometra në veriperëndim të Porto Alegre, kryeqyteti i atij shteti.

Statuja është duke u ngritur për të inkurajuar fenë dhe turizmin në zonë, thonë autoritetet lokale. Autorët e skulpturës janë babai dhe djali, Genesio dhe Marcus Moura.

Do të jetë statuja e tretë më e lartë e Jezusit në botë. Jesus Buntu Burake në Indonezi dhe statuja e Krishtit Mbret në Swiebodzin, Poloni janë më shumë se 50 metra të larta. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts