Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Mandatet e zgjatura të Përfaqësuesve Special të BE-së në Bosnje dhe Kosovë

Këshilli i Bashkimit Evropian njoftoi të hënën se ka zgjatur mandatet e përfaqësuesve të posaçëm të BE-së në Bosnjë dhe Kosovë për dy vjet, deri më 31 gusht 2023.

Përfaqësuesi në Bosnjë Johann Sattler u emërua për herë të parë në 8 gusht 2019 me detyrën për të kontribuar në përparimin në Procesin e Stabilizim-Asociimit, duke siguruar një vend të qëndrueshëm, të qëndrueshëm, paqësor, multietnik dhe të bashkuar, duke bashkëpunuar në mënyrë paqësore me fqinjët e saj dhe duke siguruar që Bosnja është në mënyrë të pakthyeshme në rrugën e anëtarësimit në Bashkim, tha deklarata.

Përfaqësuesi për Kosovën Tomas Szunyog u emërua në 1 Shtator, 2020, me detyrën për të kontribuar në promovimin e një Kosove të qëndrueshme, të qëndrueshme, paqësore, demokratike dhe multietnike, duke përfshirë forcimin e stabilitetit në rajon dhe duke kontribuar në bashkëpunimin rajonal dhe fqinjësinë e mirë marrëdhëniet në Ballkanin Perëndimor.

Detyra e tij është të promovojë Kosovën, e cila është e përkushtuar për sundimin e ligjit dhe mbrojtjen e pakicave dhe trashëgimisë kulturore dhe fetare, si dhe mbështetjen për perspektivën evropiane të Kosovës dhe afrimin me BE në përputhje me perspektivën e rajonit, shtohet në deklaratë.

Këshilli i BE-së, ose Këshilli i Ministrave të BE-së, është një nga organet kryesore vendimmarrëse në Bashkimin Evropian. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts