Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Kush e rrëzoi një MiG-29 bullgar në Serbi?

Ministria e Mbrojtjes e Serbisë njoftoi se rrëzimi i njw avioni bullgar gjatë stërvitjes së fundit ushtarake në atë vend, nuk mund të ketë lidhje me aktivitetet e Forcave Ajrore dhe Mbrojtjes Ajrore (RV dhe PVO) të Ushtrisë Serbe.

“Për shkak të pretendimeve dhe spekulimeve të pasakta dhe dashakeqe të bëra nga gazetari dhe shkrimtari bullgar Grigor Lilov, dhe të transmetuara nga disa media, Ministria e Mbrojtjes informon publikun se anëtarët (RV dhe PVO) të Ushtrisë Serbe nuk kanë kryer veprime raketore atë ditë të rrëzimit bullgar MiG-29. Njësitë e mbrojtjes ajrore, si dhe veprimet e aviacionit në poligonin ‘Shabla’, në asnjë mënyrë nuk mund të lidhen me rrëzimin e avionit ushtarak bullgar MiG-29,” tha faqja e internetit e Ministrisë. .

Siç u tha, “anëtarët (RV dhe PVO) kanë kryer aktivitetet e tyre që nga arritja në poligonin ‘Shabla’ në përputhje me planet e përcaktuara më parë që janë rënë dakord dhe miratuar nga përfaqësuesit e Forcave të Armatosura të Republikës së Bullgarisë dhe Ushtria Serbe”.

Pas rrëzimit të një aeroplani bullgar më 9 qershor, Lilov shkroi në profilin e tij në Facebook se “stërvitjet ushtarake të ushtrisë serbe në Bullgari, në një terren stërvitje jo shumë larg qytetit të Shabla, dhe probabiliteti që MiG ynë të mund të rrëzohej nga një raketë S-125 Neva e lëshuar nga serbët, duhet të jetë subjekt i diskutimit të gjallë politik, veçanërisht përpara zgjedhjeve parlamentare”.

“Por nuk ka pasur një diskutim të tillë. Të gjitha palët, media, komentuesit heshtin”, raportuan mediat qëndrimin e Lilov. /tesheshi.com/

 

 

 

auto pjese dak

Related posts