Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Taksat: edhe mbledhja e TVSH-së do të jepet me koncension, madje bëhet edhe bixhoz

Qeveria shqiptare pritet të mbledhë taksën kryesore që mbledh 70% të të ardhurave të shtetit, pikërisht TVSH-në me koncension.

Pas kësaj, asnjë nga tatimet nuk i mbetet shtetit pasi edhe akciza mblidhet nga një kompani koncensionare, por edhe kasat fiskale mblidhen sërish nga një kompani private.

Deri tani disa prej mediave shqiptare po spekulojnë se kompania që do të kryejë këtë operacion do të jetë ose nga Tajvani ose nga Hong Kongu, i cili u vizitua nga Kryeministri Edi Rama para pak kohësh.

Sipas të dhënave paraprake, pritet të ngrihet një sistem kompjuterik, i cili do të regjistrojë në kohë reale çdo transaksion që ngarkon tatim mbi vlerën e shtuar, pra çdo kupon apo faturë tatimore që lëshohet gjatë transaksioneve biznes me biznes, apo biznes me konsumator final.

Po ajo që çudit më shumë është se përveç TVSH-së prodhohet dhe një biletë llotarie ku kompania përveç parave të tatimeve fiton apo nuk paguan edhe subjektin si lojë fati.

Ende nuk dihet sa do të marrë kompania për këtë koncension e sa do të fitojë shteti, Pasi qytetarët këtu vetëm do të paguajnë. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts