Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Si do e zgjidhë Maqedonia ngërçin me Bullgarinë? Këto janë komentet e fundit nga Zaev

Kryeministri i Maqedonisë Veriore, Zoran Zaev, vlerësoi se Evropa definitivisht nuk mund të gjejë një zgjidhje për mosmarrëveshjen midis Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë, por ai theksoi se nuk heq dorë nga qëllimi i tij për të hapur rrugën për vendin e tij në Bashkimin Evropian dhe për të arritur progresin.

“Evropa definitivisht nuk mund të gjejë një zgjidhje për këtë lloj gjëje që është aktualisht midis nesh dhe Bullgarisë. Ky është një mesazh i keq”, tha ai për Telma TV.

Ai vuri në dukje se “nuk heq dorë nga qëllimi, i cili është detyra e tij si kryeministër i shtetit, për të hapur rrugën e vendit drejt BE-së dhe për të bërë një hap përpara në atë rrugë për të kapërcyer padrejtësinë”.

“Ne do të arrijmë në një zgjidhje nëse jemi evropianë dhe nëse shikojmë të ardhmen. Çështjet e identitetit gjithashtu mund të zgjidhen, sepse ata (autoritetet bullgare) thonë se pranojnë realitetin se ne jemi maqedonas me gjuhë maqedonase, të njohur në botë, të ratifikuar nga Kombet e Bashkuara,” tha Zaev.

Zaev deklaroi se po zhvilloheshin bisedime me Bullgarinë për “Udhërrëfyesin” për zbatimin e Marrëveshjes për Miqësi dhe Fqinjësi të Mirë, në lidhje me të cilën Sofja shprehu pakënaqësi që nuk po zbatohej më shpejt dhe në mënyrë më efikase.

“Zgjidhja e ofruar për ne dhe Bullgarinë nga Presidenca Portugeze e BE është krijimi i një” Udhërrëfyesi “për zbatimin e Traktatit të Miqësisë dhe Fqinjësisë së Mirë. Udhërrëfyesi” përfshin të gjitha fushat e mundshme, nga sportet te infrastruktura… me afate të sakta dhe institucionet specifike të ngarkuara, në 18 faqe. Pjesa e dytë është intensifikimi i punës së Komisionit për Çështje Historike dhe Arsimore”, tha kryeministri maqedonas. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts