Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Rama refuzon një Çmim Infermieri: S’e meritoj!

Kryeministri Rama refuzoi tëmarrë një çmim “infermeri” në një ceremoni për Ditën e Infermierevë, duke u arsyetuar:

“Me lejen tuaj sdua ta marr certifikatën refuzoj ta marr sepose smë takon, por duke qenë se sdoni ta lini në siklet presidenten, certifikatën ta mbajë urdhri dhe unë do e marr pasi rroga të jetë rritur 40%.

Se të vij unë këtu për t’u përulur para jush dhe në fund të marr prapë unë çmimin, do na çoni në portokalli.

Unë se marr këtë se meritoj. Kjo nuk shkon!”, tha Rama.

Vendimi i. Ky lajm është bërë i ditur nga vetë kreu i qeverisë, Edi Rama, në një ditë domethënëse, siç është ajo e ditës ndërkombëtare të infermierëve. Në një organizim të zhvilluar te Amfiteatri i Liqenit, Rama tha se shteti do të kujdeset në mënyrë të posaçme për këta fëmijë deri kur të mbushin moshën 18-vjeç.

Nga ana tjetër, ai tha se vendimi i parë i qeverisë “nr. 3”, do të jetë caktimi i një ndihme të posaçme për fëmjët e të rënëve në krye të detyrës. Pra, të infermierëve që humbën jetën nga COVID.

“Më duket vendi i duhur për ta përsëritur një angazhim që e kam marrë që përpara ditës së zgjedhjeve që vendimin e parë të qeverisë së re ne do ia kushtojmë atyre që quajmë me plot gojës, fëmijë të Republikës, vajzat dhe djemtë e të gjithë njerëzve që i kanë shërbyer qytetarëve dhe shtetit dhe kanë rënë në krye të detyrës dhe sigurisht që fëmijët e të rënëve në krye të detyrës mes bluzave të bardha nuk do jenë vetëm pasi me këtë ligj të ri ne do të miratojmë, për ta deri në ditën e daljes së tyre të pavarur në jetë do të kujdeset shteti në mënyrë të posaçme.

Kur dikush bën një akt heroik sic ishte akti i atij djalit të ri që ishte dhe baba i ri, një fëmijë 4 vjeç që humbi jetën për të shpëtuar të tjerë nga flakët dhe gjëja që shteti bën si rezultat i vendimeve të marra më parë është t’i dorëzojë një certifikatë dhe t’i lidhi familjes një pension”, tha Rama. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts