Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

KRITIKAT/ Putin: Gjeopolitikë gjithnjë e më e trazuar, ky është mëkati amerikan

Proceset gjeopolitike në të gjithë botën janë duke u bërë gjithnjë e më të trazuara pavarësisht nga disa sinjale pozitive, tha Presidenti rus Vladimir Putin në një fjalim me video për pjesëmarrësit në Konferencën e Moskës për Sigurinë Ndërkombëtare, njoftoi të mërkurën agjencia e lajmeve Tass, duke shtuar se udhëheqësi i vendit më të madh në botë (SHBA) vazhdoi të gërryente të drejtën ndërkombëtare.

“Përpjekjet për të imponuar interesat e dikujt me forcë dhe për të forcuar sigurinë e tij në dëm të sigurisë së të tjerëve vazhdojnë të papenguara,” tha Putini në një video të botuar në faqen zyrtare të Kremlinit.

Përgjigje e përbashkët

Ai beson se zgjidhja e problemeve më të rëndësishme të agjendës së sotme ushtarake dhe politike, si dhe kërkimi produktiv për një përgjigje efektive të përbashkët ndaj sfidave të përbashkëta, janë thelbësore për “forcimin e sigurisë në planet dhe për zhvillimin e qëndrueshëm”.

“Konfliktet e armatosura rajonale, rreziqet e përhapjes së armëve të shkatërrimit në masë, aktivitetet e grupeve kriminale ndërkufitare, trafikimi i drogës dhe krimi kibernetik janë shqetësim i madh për ne,” vazhdoi udhëheqësi rus.

Baza në të drejtën ndërkombëtare

Shtrirja dhe natyra globale e këtyre sfidave kërkon që të gjitha shtetet të bëjnë përpjekje të përbashkëta dhe puna e tyre kolektive duhet të bazohet në të drejtën ndërkombëtare dhe në qëllimet dhe parimet e Kartës së KB, theksoi Putini.

“Të gjitha rregullat e reja duhet të formulohen në KB, të gjitha mënyrat e tjera do të çojnë në kaos dhe paparashikueshmëri. Që nga fillimi i tij, KB ka qenë dhe mbetet baza e sistemit të marrëdhënieve ndërkombëtare dhe qëllimi kryesor i kësaj organizate të njohur ndërkombëtarisht është parandalimi i konflikteve në një shkallë globale, një lufte e re botërore”, tha presidenti rus. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts