Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Pas 40 vjetësh në Saudi: dyqanet të hapura dhe në kohë lutjesh

Autoritetet në Arabinë Saudite kanë lejuar që dyqanet në vend të jenë të hapura gjatë kohës së pesë lutjeve ditore.

“Leja u lëshua në përputhje me masat paraprake për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, për të ruajtur shëndetin dhe sigurinë e shitësve dhe blerësve dhe për të parandaluar turmat e mëdha, tubimet dhe pritjet e gjata gjatë mbylljes së dyqaneve gjatë lutjes“, tha Federata e Dhomave Saudite. .

Televizioni shtetëror Al-Ekhbariya raporton se me këtë vendim, dyqanet në Arabinë Saudite mund të qëndrojnë dhe të merren me aktivitete tregtare dhe ekonomike gjatë orëve të punës, në një mënyrë që do të lejojë punëtorët dhe klientët të kryejnë lutje.

Vendimi anulon një ndalim 40-vjeçar të miratuar në 1980.

Lejimi i hapjes së dyqaneve dhe gjatë kohës së lutjeve është hapi i fundit në një seri reformash ekonomike, politike, kulturore dhe sociale të iniciuara nga Princi i Kurorës Saudite Mohammed bin Salman me qëllim modernizimin e Mbretërisë.

Programi i tij ambicioz “Vizioni 2030” kërkon të diversifikojë ekonominë, të ulë varësinë e saj nga nafta dhe të tërheqë investime të huaja. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts