Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Njihuni me “vrasësin e verbër” të shkretëtirës

Si mund të shpëtoni pra nëse jeni në një miting apo manifestim madhështor? Preferoni vendet pranë dyerve të daljes apo të emergjencës, nëse turmën e zë paniku mundohu të ndiqni shumicën dhe shenjat që tregojnë për daljet. Mos ecni kurrë kundër rrymës, ndërkohë përpiquni të merrni frymë thellë dhe rrallë. Mirë është të studioni terrenin përpara fillimit të aktivitetit.

Mos u mashtroni nga pamja mjerake e urithit të vockël dhe të verbër ngjyrë floriri sepse bëhet fjalë për një kafshë grabitqare. Gjendet në jug të Afrikës dhe jeton nën rërën e shkretëtirës në pritje të ndonjë viktime.

Si të gjithë urithët e tjerë edhe ai jeton në strofulla. Ka këmbë të shkurtra dhe sytë nuk i ka të përdorshëm, madje janë të mbuluar nga gëzofi i tij. Falë veshkave të tij të veçanta nuk ka nevojë të pijë ujë, madje pi shumë rrallë dhe nëse bie në ujë mund të mbytet lehtësisht.

Arma e tij më e mirë janë dhëmbët dhe gjembat, sidomos në kokë. Është shumë i ndjeshëm ndaj dridhjeve dhe lëvizjeve të vogla gjë që ja ka bërë të panevojme shikimin. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts