Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

DETAJE/ Një dosje e re për Trump me kaseta seksi

Christopher Steele, një ish-agjent i shërbimit britanik të kundërzbulimit MI6, përpiloi një dosje tjetër për FBI në lidhje me ish-Presidentin e SHBA Donald Trump ndërsa ai ishte në Shtëpinë e Bardhë, thanë burime pa emër për Telegrafin britanik.

Në dosjen e parë, e cila bëri jehonë për shkak të përmbajtjes shpërthyese, Steele paraqiti një seri informacioni në lidhje me bashkëpunimin midis njerëzve të Trump dhe qeverisë së Vladimir Putin. Bashkëpunimi i tij i vazhdueshëm me FBI, pasi doli në dritë dosja e pare. shkon në favor të besueshmërisë së saj, sipas Telegrafit.

Kjo dosje e parë nxiti hetimin e hetuesit special Robert Mueller rreth ndërhyrjes ruse në zgjedhjet e SHBA në 2016.

Në dosjen e parë, Steele dha një numër detajesh në lidhje me sjelljen e pretenduar seksuale të ish-presidentit dhe pretendoi se Kremlini ishte në zotërim të materialit kompromentues për njeriun e parë të Amerikës, përfshirë pamjet e takimit të tij me një prostitutë në një hotel të Moskës në 2013. Trump pretendoi se ishte një lajm i rremë i motivuar politikisht.

Përmes kompanisë së tij Orbis Business Intelligence, Steele duket se ka vazhduar të përcjellë materiale të “papërpunuara” në agjencinë amerikane.

Një pjesë e materialit nga dosja e dytë përfshin informacione të mëtejshme mbi ndërhyrjen ruse në zgjedhjet në Shtetet e Bashkuara dhe pretendimet për ekzistencën e më shumë kasetave seksuale

Steele drejtoi zyrën e MI6 në Rusi midis 2006 dhe 2009 dhe më pas themeloi kompaninë e tij.

Hetimi i Mueller, i nxitur nga dosja e parë, çoi në një seri procesesh gjyqësore që përfundimisht çuan në burgosjen e Paul Manafort, menaxherit të fushatës së Trump, pastaj George Papadopulos, një këshilltar fushate dhe Roger Stone, bashkëpunëtori i ngushtë për një kohë të gjatë i Trump.

Një tjetër dosje e Steele përmban detaje të reja në lidhje me kontaktet e Manafort me rusët. Kohët e fundit u raportua në mediat amerikane se kishte të bënte me atë temë.

Dosja e dytë e Steele përmban detaje të reja në lidhje me kontaktet e Manafort me rusët. Kohët e fundit u raportua në mediat amerikane se kishte të bënte me atë temë

Christopher Steele, një ish-agjent i shërbimit britanik të kundërzbulimit MI6, përpiloi një dosje tjetër për FBI në lidhje me ish-Presidentin e SHBA Donald Trump ndërsa ishte në Shtëpinë e Bardhë, thanë burime pa emër për Telegrafin Britanik.

Në dosjen e parë, e cila bëri jehonë për shkak të përmbajtjes shpërthyese, Steele paraqiti një seri informacioni në lidhje me bashkëpunimin midis njerëzve të Trump dhe qeverisë së Vladimir Putin. Bashkëpunimi i tij i vazhdueshëm me FBI pasi doli në dritë dosja e parë shkon në favor të besueshmërisë së saj, sipas Telegrafit.

Kjo dosje e parë shkaktoi një hetim nga Hetuesi Special Robert Mueller për ndërhyrjen ruse në zgjedhjet e SHBA 2016.

Në dosjen e parë, Steele dha një numër detajesh në lidhje me sjelljen e pretenduar seksuale të ish-presidentit dhe pretendoi se Kremlini ishte në zotërim të materialit kompromentues për njeriun e parë të Amerikës, përfshirë pamjet e takimit të tij me një prostitutë në një hotel të Moskës 2013. Trump pretendoi se ishte një lajm i rremë i motivuar politikisht.

Përmes kompanisë së tij Orbis Business Intelligence, Steele duket se ka vazhduar të përcjellë materiale të “papërpunuara” në agjencinë amerikane.

Një pjesë e materialit nga dosja e dytë përfshin informacione të mëtejshme mbi ndërhyrjen ruse në zgjedhjet në Shtetet e Bashkuara dhe pretendimet për ekzistencën e më shumë kasetave seksuale. Dosja e dytë rendit si burime të burimeve të informacionit që nuk janë të lidhura me burimet në dosjen e parë.

Steele drejtoi zyrën e MI6 në Rusi midis 2006 dhe 2009 dhe më pas themeloi kompaninë e tij.

Hetimi i Mueller, i nxitur nga dosja e parë, çoi në një seri procesesh gjyqësore që përfundimisht çuan në burgosjen e Paul Manafort, menaxherit të fushatës së Trump, pastaj George Papadopulos, një këshilltar fushate dhe Roger Stone, bashkëpunëtori i ngushtë për një kohë të gjatë i Trump.

Dosja e dytë e Steele përmban detaje të reja në lidhje me kontaktet e Manafort me rusët. Kohët e fundit, në lidhje me atë temë, u njoftua në mediat amerikane se Konstantin Kilimnik, një bashkëpunëtor i Paul Manafort, i përcolli informacionit inteligjencës ruse në lidhje me sondazhet dhe strategjinë e selisë zgjedhore të Trump, thuhet në raportin e Telegrafit.

FBI po ofron një shpërblim prej 250,000 dollarësh për “informacionin që do të çonte në arrestimin e Konstantin Kilimnik”. Departamenti i Thesarit i SHBA e ka vendosur Kilimnik nën sanksione, duke e etiketuar atë si një “spiun të famshëm rus”. Raporti i thesarit gjithashtu thekson se ai transmetoi të dhëna të ndjeshme.

Steele duket se beson se sanksionet konfirmojnë “bashkëpunimin” midis njerëzve të Trump dhe spiunëve rusë. FBI kishte një bisedë me Steele në Londër në shtator 2017, ndërsa një hetim për ndërhyrjen ruse ishte duke vazhduar, shkruan Telegrafi. Steele më pas i tha FBI-së se ai kishte katër kanale spiunimi, dhe megjithëse “nën-burimi” kryesor i informacionit “nuk ishte aktiv” në kohën e bisedës, një kanal ishte “aktiv dhe filloi të sillte informacion të mirë”. Ai agjent ishte burimi i dosjes së dytë, ka mësuar Telegrafi.

Dosja e parë u refuzua nga CIA, sipas New York Times, duke e përshkruar atë si thashetheme në internet, por ende u përdor për të marrë lejen e fshehtë të gjykatës për të monitoruar Carter Page, një ish-ndihmës i fushatës së Trump. FBI dhe Departamenti i Drejtësisë aktualisht po padisin për 75 milion dollarë, raporton Telegrafi. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts