Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

INVESTIMET/ Kështu Greqia do “fusë duart” në 400 volt-shin shqiptar

Kompania greke MYTILINEOS nënshkroi një kontratë për zhvillimin dhe ndërtimin e nënstacioneve të tensionit të lartë 400 kV në Shqipëri me Operatorin e Transmetimit përmes  Projektit të Zhvillimit të Qëndrueshëm.

“Ky është një projekt me rëndësi strategjike për Shqipërinë, i cili do të ndihmojë vendin për të marrë pjesë në mënyrë efektive në të ardhmen në tregjet evropiane të energjisë. Me zhvillimin e këtij rrjeti 400 kw në pjesën jugore të Shqipërisë, projekti do të kontribuojë në sistemin e transmetimit të energjisë elektrike, forcimin e ndërlidhjeve me rrjetet e transmetimit të energjisë elektrike të vendeve fqinje dhe do të lehtësojë transaksionet e energjisë elektrike, duke arritur një sistem të sigurt dhe të besueshëm të energjisë”.

“Ky është projekti i parë i energjisë i MYTILINEOS në Shqipëri, i cili shënon një epokë të re për kompaninë në Ballkanin e gjerë, përmes Sektorit të Zhvillimit të Qëndrueshëm. Kompania investon strategjikisht në qëllimet globale të tranzicionit të energjisë, duke aplikuar njohurinë e saj të njohur ndërkombëtarisht në zhvillimin dinamik të projekteve dhe infrastrukturave të qëndrueshme“, shprehet në një njoftim përkatës tw MYTILINEOS

Kontrata prej 21,173,500 €, e cila është planifikuar të përfundojë brenda 24 muajve, është bashkëfinancuar nga Gjermania përmes KfW dhe nga Bashkimi Evropian në Kornizën e Investimeve të Ballkanit Perëndimor.

Projekti përfshin ndërtimin e nënstacionit të ri “Elbasan 3” dhe përforcimin dhe zgjerimin e nënstacionit “Fier”. Nënstacioni i ri Elbasan 3 do të zgjerojë nënstacionin ekzistues 400/220 / 30kV të Elbasan 2 me një nënstacion të ri 400 kw për ndërlidhjen e linjave të transmetimit Tirana 2, Zemblak, Fier dhe Maqedonia Veriore, ndërsa modifikimet do të bëhen në nënstacionin ekzistues 400 / 220 / 30kw të Elbasanit 2. Në nënstacionin Fier, nënstacioni ekzistues 220kw do të zgjerohet me porta të reja dhe një transformator të ri 400/220 / 35kw. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts