Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Divorci më i shtrenjtë: Ajo që zotërojnë Melinda dhe Bill Gates

Bill Gates dhe gruaja e tij Melinda kanë njoftuar se do të divorcohen pas 27 vitesh martesë.

Dokumentet e gjykatës tregojnë se ata nuk kishin një marrëveshje para martese.

Melinda Gates, 65 vjeç, bëri kërkesë për divorc në 3 maj, duke përmendur një ndarje si arsyen e lëvizjes.

Çifti njoftoi lajmin e divorcit në internet, duke shtuar se megjithëse do të vazhdojnë të punojnë së bashku, ata nuk mund të vazhdojnë më si çift.

“Pas shumë mendimesh dhe pune, ne kemi marrë vendimin për t’i dhënë fund martesës. Gjatë 27 viteve të fundit, ne kemi rritur tre fëmijë të mrekullueshëm dhe kemi themeluar një fondacion që punon në të gjithë botën për t’i mundësuar njerëzve që të jetojnë jetë të shëndetshme dhe produktivë”, çifti tha në një deklaratë të përbashkët.

“Ne ende ndajmë besimin në atë mision dhe do të vazhdojmë të punojmë së bashku në fondacion, por nuk besojmë më se mund të lulëzojmë së bashku si çift në këtë fazë të jetës sonë,” shtuan ata.

Ky divorc është më i shtrenjti në botë, sepse vlerësohet të jetë “i rëndë” rreth 127 miliardë dollarë.

Edhe pse deklarata e përbashkët në Twitter dukej unanime, dokumentet e divorcit zbulojnë se martesa e tyre ishte humbur “në mënyrë të pakthyeshme”. Konkretisht, Melinda paraqiti kërkesën, duke deklaruar se martesa ishte “zgjidhur në mënyrë të pakthyeshme”.

“Kjo martesë është ndërprerë në mënyrë të pakthyeshme. Ne i kërkojmë gjykatës ta përfundojë atë dhe të përcaktojë që bashkësia jonë martesore u ndërpre në ditën kur u nënshkrua marrëveshja e ndarjes,” lexohet në dokumentin e gjykatës.

Eshtë e qartë nga të dhënat e gjykatës se nuk kishte asnjë marrëveshje para martese, shkruajnë mediat. Sipas dokumenteve, e vetmja kontratë e shkruar në lidhje me divorcin është ajo e ndarjes. Për më tepër, Melinda nuk pretendoi ushqim si grua.

Sipas Forbes, Bill është “i rëndë”, pabesueshëm 130.5 miliardë dollarë, ndërsa “Celebrty.net” e vlerëson atë në 146 miliardë dollarë. Çifti Gates ishte i katërti në listën e më të pasurve në botë, pas Jeff Bezos, Bernard Arno dhe Elon Musk.

Gates është gjithashtu pronari më i madh privat i tokës në Shtetet e Bashkuara, me rreth 100,000 hektarë në 18 shtete të ndryshme. Të dy zotërojnë pasuri të patundshme në pesë shtete, një flotë makinash duke përfshirë një Porsche të rrallë me vlerë dy milion dollarë, një koleksion të veprave artistike që përfshin Kodin Da Vinci që Gates bleu në ankand, si dhe disa avionë privatë.

Në paraqitjen e famshme të ftuar në forumin Reddit në 2017, Bill Gates tha se fëmijët e tij do të trashëgojnë vetëm 10 milion secili, që është më pak se një përqind e pasurisë së tij.

Ai më pas shpjegoi se ai besonte se një trashëgimi më e madhe do t’u bënte atyre dëm. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts