Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Ç’është “Adrilink”, projekti që forcon turizmin në shtatë vende të rajonit

Vendet e rajonit të Adriatikut janë një entitet i pasur turistik, por ato kanë potenciale të shumta të pashfrytëzuara që duhet t’u afrohen më shumë mysafirëve edhe jashtë sezonit të shkurtër dhe intensiv, thanë pjesëmarrësit në projektin rajonal të turizmit.

“Ditët e Peizazhit”, të mbajtura Kroaci, janë pjesë e projektit Adrilink, i cili përfshin dhjetë qytete partnere në shtatë vende në rajonin e Adriatikut – Itali, Slloveni, Kroaci, Bosnjë, Serbi, Shqipëri dhe Greqi

“Qëllimi është një vizion i përbashkët i peizazhit si një nxitës i zhvillimit lokal të ekonomisë Mesdhetare-Adriatiko-Jon, dhe projekti përfshin përdorimin e teknologjisë moderne të informacionit dhe komunikimit që duhet t’i sjellë turistët më afër destinacioneve të reja dhe t’i bëjë ata më tërheqës dhe më gjatë se zakonisht,” tha një anëtar i ekipit të projektit. Svetlana Sabo.

Projekti zgjat nga 1 shkurt 2020 deri më 31 korrik 2022 dhe një nga rezultatet e Adrilink duhet të jetë një strategji e përbashkët e qëndrueshme, itinerare të reja të përbashkëta dhe rrjetëzim i dhjetë qendrave të interpretimit në shtatë vende me ndihmën e një aplikacioni të vetëm dhe platformës dixhitale .

Qëllimi është t’u ofrojmë turistëve sfida të reja, duke zbuluar peisazhe të reja natyrore dhe kulturore, të tilla si rezervate natyrore, trashëgimi historike dhe kulturore. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts