Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Çdo të bëjë Kina me plehrat e saj

Kina synon të riciklojë 60 përqind të mbetjeve shtëpiake urbane deri në vitin 2025, nga 50 përqind vitin e kaluar, si pjesë e përpjekjeve për të përmirësuar kapacitetin e saj të menaxhimit të mbeturinave, tha Komisioni Kombëtar i Zhvillimit dhe Reformës i Kinës (NDRC).

Komisioni tha se kapaciteti i menaxhimit të mbetjeve komunale arriti në 1.27 milion ton në ditë vitin e kaluar, që është 63 përqind më shumë se në 2015, raporton Reuters.

Sidoqoftë, në disa vende, siç u raportua, kishte ende vështirësi në “trajtimin” e rritjes së sasive të plehrave.

Sfidë e madhe

Gjysma e qyteteve të Kinës nuk kanë ndërtuar impiante të djegies së mbeturinave, ndërsa shumë qytete në rajonet qendrore dhe perëndimore gjithashtu nuk kanë arritur të përmbushin objektivat e trajtimit të mbetjeve të rrezikshme, tha NDRC.

Adresimi i sasive në rritje të mbeturinave është bërë një nga sfidat më të mëdha me të cilat përballen rregullatorët kinezë, duke pasur parasysh popullsinë në rritje urbane që konsumon sasi në rritje të produkteve të konsumit, ndërsa shumica e qyteteve të mëdha janë të rrethuara nga deponitë. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts