Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Azem Vllasi: Shumë prova të genocidit serbe në Kosovë, por…

Zëdhënësi i qeverisë së Kosovës Rozafa Kelmendi i tha të përditshmes së Prishtinës Koha Ditore sot se një proces gjyqësor mbi gjenocidin kundër Serbisë do të paraqitet përpara Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë (ICJ) para fundit të 2022.

Sipas mediave sot, ajo deklaroi se nevojitet një përgatitje e madhe për këtë, raportojnë mediat në rajon.

“Para se të filloni një proces gjyqësor, është e nevojshme të finalizohet një plan pune që përmban shumë nga aspektet teknike të përfshira në këtë plan,” tha ajo.

Një veteran i luftës për një Kosovë të pavarur, një ish-politikan, një zyrtar i lartë dhe sot një avokat i njohur, Azem Vllasi, komentoi njoftimin e padisë së Kosovës kundër Serbisë për gjenocid.

“Dihet që Serbia kreu gjenocid ndaj shqiptarëve të Kosovës dhe ka shumë prova për këtë,” thotë Vllasi.

Por paralajmëron për probleme të caktuara.

“Nga pikëpamja zyrtare-ligjore dhe procedurale, mund të ketë probleme sepse NVM-të mund të paraqesin padi dhe kërkesa vetëm tek anëtarët e Kombeve të Bashkuara (KB).

Në këtë rast, një proces gjyqësor i përgatitur në Kosovë mund të paraqitet nga një anëtar tjetër i KB ishte një shtet i tillë si Shqipëria.

Eshtë mjaft vonë me këtë, por ia vlen të provohet. Të njohësh dhe të mos ndalosh një krim të tillë,” përfundoi Vllasi.

Kelmendi tha se tani po merren me çështjen e kompetencës dhe analizës së brendshme dhe të jashtme të ekspertëve vendas dhe ndërkombëtarë.

“Padia e Serbisë për gjenocid është një proces i gjatë, kompleks dhe shumë i ndjeshëm, kështu që do të duhet kohë,” shtoi ajo. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts