Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Ashtu(!) në vend të karburantit: me ç’punon ky automjet?

Urban Utilities, një kompani australiane që merret me drejtime alternative makinash, ka lançuar SUV-in e saj të parë që funksionon me jashtëqitje njerëzore, duke zgjeruar flotën e saj të automjeteve të mundësuar nga energjia elektrike e gjeneruar nga mbeturinat njerëzore.

Me emrin e duhur “Numri 2”, i modifikuar në Hyundai Kona Electric, ajo është makina e dytë që kompania ka prezantuar. Zëdhënësja e Shërbimeve Urbane Anna Hartley e përshkroi makinën si “një fëmijë i ri në bllok”.

“Numri 2” nuk është SUV-i juaj mesatar – është një S-Poo-V, me një emoji të jashtëzakonshëm të jashtëqitjeve në anën e makinës, kështu që askush nuk do të ketë problem të hamendësojë se çfarë po e drejton atë.

Energjia e përdorur për të karikuar SUV u prodhua kur biogazi nga trajtimi i ujërave të ndotura u soll në një njësi të kogjenerimit – një motor gjigant që prodhon energji elektrike, në impiantin e trajtimit të ujërave të zeza Oxley në Brisbane.

“Ata nuk mund ta dinë, por më shumë se 330,000 njerëz në jug dhe perëndim të Brisbane na ndihmojnë të krijojmë karburant për makinat tona, sa herë që lajnë tualetin”, tha Anna me një buzëqeshje. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts