Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

ANTI-SIONISTI/ Rabini hebre: Ju tregoj rrënjët e tragjedisë palestineze

Rabini David Feldman, një zëdhënës i Organizatës Ndërkombëtare të Hebrenjve Kundër Sionizmit, i njohur gjithashtu si Neturei Karta, përshkroi sulmet e fundit izraelite në Al-Kuds-in Lindor (Jeruzalem) si “veprime të papranueshme të çmendura”.

Në një intervistë me Anadolu Agency (AA), Feldman foli për tensionet që pasuan pasi autoritetet izraelite u përpoqën të dëbojnë palestinezët nga rrethi Sheikh Jarrah në Al-Kuds Lindore, si dhe rrënjën e tërë problemit.

Ai tha në fillim që provokimet izraelite kundër palestinezëve nuk ishin asgjë e re sepse ato kishin ndodhur shumë herë më parë.

“Fatkeqësisht, ky është i njëjti model dhe është shumë i ngjashëm me ngjarjet që kanë ndodhur për 70 vjet. Askush nuk duhet të habitet nga veprime të tilla të papranueshme të çmendura,” tha Feldman.

Ai shpjegoi se shkaku ose rrënja e të gjithë problemit është lëvizja Sioniste, e cila themeloi shtetin e Izraelit të cilin Judenjtë që besojnë në Tevrat, librin e shenjtë të Judenjve, nuk e pranojnë aspak.

“Kjo lëvizje Sioniste nuk pranon asgjë që ishte para tyre. Kjo është arsyeja pse e gjithë kjo po ndodh. Kjo është arsyeja pse këto skena trishtuese po ndodhin në Sheik Jarrah ku ata duan të dëbojnë njerëzit nga shtëpitë e tyre. E njëjta gjë ndodhi në të kaluarën kur ata shkatërruan shtëpitë e popullit palestinez. Ne i shohim të gjitha përsëri. Eshtë sikur populli palestinez të mos ekzistonte kurrë, sikur të mos ekzistonte fare”, tha Feldman.

Lëvizja Sioniste ka nevojë për një luftë

Feldman tha se konflikte të tilla dhe të ngjashme mund të priten nëse shikohen bazat e themelimit të Izraelit.

“Fatkeqësisht, për dekada kemi parë lëvizjen Sioniste izraelite që kërkon që dikush t’i sulmojë ata për të justifikuar luftën kundër popullit palestinez. Nuk është çudi pse ata provokuan incidentet në Sheikh Yarrah që çuan në një reagim nga palestinezët. Ata kanë nevojë për një luftë. Ata kanë nevojë për një luftë për të ekzistuar dhe për të fituar simpatinë e popullit hebre. Ata kanë nevojë për një luftë që të jenë në gjendje t’u tregojnë hebrenjve pamjen që ata duan: ne jemi në rrezik, palestinezët janë një kërcënim për ne.”

Ai theksoi se gjithçka që i është bërë popullit palestinez gjatë gjithë historisë është sigurisht jashtëzakonisht e gabuar.

“Ne duhet të arrijmë në rrënjën e kësaj çështje. Ne duhet të rregullojmë dhe korrigjojmë të gjitha gabimet e deritanishme. Për fat të keq, nëse kjo nuk korrigjohet dhe gabimet nuk identifikohen, për fat të keq nuk do të arrijmë askund,” tha Feldman.

Kundër gjithçkaje që Sionizmi mbron

Duke theksuar se, siç beson Judaizmi, të gjitha këto sulme duhet të ndalen menjëherë, Feldman shtoi se politikanët amerikanë që kanë ngritur zërin e tyre kundër dhunës në ditët e fundit meritojnë fjalë lavdërimi.

“Kjo është e mrekullueshme, por unë i inkurajoj njerëzit të bëjnë shumë më tepër nga sa është bërë tashmë. Ky është një hap i mirë në drejtimin e duhur, por duhet të jemi të qartë për këtë. Ky nuk është vetëm rasti i Shejh Jarrah, ky është një projekt i tërë, presion mbi një komb të tërë,” tha Feldman.

Siç tha ai, ka shumë hebrenj në botë por edhe në territoret e okupuara palestineze që janë jashtëzakonisht të zemëruar për të gjitha këto ngjarje.

“Hebrenjtë fetarë në botë që janë kundër Sionizmit, përfshirë ata në Palestinën e okupuar, nuk janë vetëm kundër lëvizjes ekstreme të kolonëve, ne jemi kundër çdo okupimi dhe gjithçkaje që Sionizmi mbron. Eshtë kundër fesë, drejtësisë, ligjit ndërkombëtar, njerëzimit. Eshtë në kundërshtim me interesat e popullit palestinez dhe interesat e popullit hebre në të gjithë botën,” tha Feldman.

Zërat tanë po injorohen

Ai gjithashtu tha se do të merrte pjesë në protesta të ndryshme që do të mbahen këtë javë në New York dhe Uashington kundër dhunës dhe presionit izraelit ndaj palestinezëve.

“Ne do të bëjmë gjithçka që mundemi për të mbështetur popullin e shtypur të Palestinës dhe për të ndaluar okupimin. Ne jemi gati të paktën të informojmë njerëzit në mënyrë që ata të kuptojnë se çfarë po ndodh dhe që nuk është e drejtë“, tha Feldman.

Ai gjithashtu theksoi se forcat pro-izraelit po përpiqen në çdo mënyrë të parandalojnë dhe shtypin të gjithë zërat e ndryshëm dhe të mbyllin llogaritë e tyre në rrjetet sociale.

“Ndodh gjatë gjithë kohës, zërat tanë shpërfillen dhe ne censurohemi sistematikisht në mediat kryesore. Ne jemi mësuar me këtë për dekada,” tha Feldman.

Ai gjithashtu theksoi se kritikimi i Izraelit dhe politikave të tij nuk është “antisemitizëm”.

“Ne jemi krenar të themi se ne kritikojmë Izraelin për shkeljen dhe shkeljen e të gjitha formave të drejtësisë,” tha Feldman për AA. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts