Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Video: Të jetosh si mi mes mbeturinash, ç’sëmundje qenka kjo?!

E quajtur profesionalisht sindroma Diogjenes, është një çrregullim mendor që i bën njerëzit si lloj brejtësish, të cilët mbledhin grumbuj gjërash që nuk u duhen vërtet. Më pas ata nuk mund të lëvizin, pastrojnë apo edhe të jetojnë normalisht në shtëpinë e tyre.

Në rastet më ekstreme, ata as nuk e hedhin ushqimin. Me kalimin e viteve, nëse çrregullimi nuk trajtohet, ai bëhet më i madh dhe prek rreth 1 përqind të popullsisë.

Përveç shëndetit, është gjithashtu një problem social që pacientët shpesh e fshehin nga mjedisi, i cili nga ana e tij shpesh mendon se është çështje e neglizhimit të higjienës dhe rendit në hapësirën e jetesës.

Dhe ndërsa vendet e përparuara perëndimore kanë ekipe për të ndihmuar njerëzit me këtë çrregullim, industria e tyre e argëtimit gjithashtu ka kthyer zakonet e jetesës së njerëzve në gjurmët e këtij çrregullimi në realitete shumë të shikuara.

Duke u shfaqur në serialin e reallity Hoarders, Sherry nga West Virginia këmbënguli që mes grumbujve të mbeturinave në shtëpinë e saj jashtëzakonisht të mbushur me njerëz fshihet një “e mirë”.

Shikoni në video si dukej shtëpia e saj para dhe pas pastrimit:

Before & After: Sherry’s Floor-to-Ceiling 4000 Sq. Ft. Hoard

In this incredible home transformation, Sherry's floor-to-ceiling hoarded house looks like a new home!

Posted by Hoarders on A&E on Thursday, September 3, 2020

Gjendja në shtëpinë e saj u keqësua aq shumë sa që grumbuj mbeturinash gati arritën në tavan në korridor dhe e bënë të vështirë edhe ngjitjen nëpër shkallë.

“Unë në thelb bllokova gjithçka në mënyrë që njerëzit të mos mund të hynin në shtëpinë time”, tha Sherry.

Djali i saj Matt shpjegoi:

“Kur të hyni për herë të parë në shtëpinë e nënës sime, do të përshëndeteni nga një ngjitje tre metra e plehrave drejt e lart.”

E vendosur për të ndryshuar, Sherry kërkoi ndihmë nga pastruesja profesionale Cory Chalmers, e cila merret me rreziqet biologjike dhe akumulimin e gjërave.

Në total, një ekip hoqi mbi 50 tonë mbeturina nga shtëpia e Sherry dhe ngarkoi tre kamionë të mëdhenj.

Në fillim të shfaqjes, nuk mund të kalohej nëpër kuzhinën e saj pa u ngjitur nëpër grumbuj plehrash të rastit.

Duke parë dhomën bosh për herë të parë në shumë vite, Sherry reagoi me lot. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts