Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Viber përfundon marrëdhëniet e biznesit me Facebook: ja ke e ka shkelur

Viber, një nga aplikacionet kryesore për mesazhe dhe komunikim falas në botë, njoftoi se po përfundon të gjitha marrëdhëniet e biznesit me Facebook.

“Keqpërdorimi i të dhënave të përdoruesve dhe pamundësia për të kundërshtuar retorikën e dhunshme të Facebook-ut kanë tejkaluar të gjitha masat, kjo është arsyeja pse Viber po merr masa të përshtatshme siç është pezullimi i qirasë së hapësirës reklamuese dhe heqja e të gjitha pikave të kontaktit nga platforma e tij për të mbrojtur më shumë se një miliard përdorues”, thuhet në deklaratë.

Aplikacioni do të heqë Facebook Connect, Facebook SDK dhe GIPHY, si dhe të pezullojë dhënien me qira të hapësirës reklamuese në këtë platformë të rrjeteve sociale, duke mbështetur kështu lëvizjen gjithnjë e më masive #StopHateForProfit me qëllim të bojkotimit të Facebook, theksoi Viber.

Viber u bëri thirrje kompanive që reklamojnë në Facebook të pezullojnë dhënien me qira të hapësirës reklamuese në atë rrjet social gjatë korrikut, “në përgjigje të mungesës së masave konkrete dhe aktiviteteve të kompanisë për të mbrojtur përdoruesit e platformës nga gjuha e urrejtjes”.

Drejtori i Përgjithshëm global i Viber, Djamel Agaoua tha se Facebook vazhdon të praktikojë keqinterpretimin e rolit të saj në botën moderne.

“Një kompani e karakterizuar nga një qëndrim i pakujdesshëm ndaj të dhënave të përdoruesve të saj dhe mungesës së intimitetit në aplikimet e saj, dhe tani mungesa tronditëse e masave të nevojshme për të mbrojtur publikun nga fjalët e dhunshme që kërcënojnë rendin shoqëror dhe paqen, ka shkuar shumë larg me këtë shpërthim të fundit. Ne nuk jemi interpretues të së vërtetës, por është e vërtetë që shumë njerëz kanë përjetuar bezdi për shkak të përhapjes së pakufizuar të përmbajtjes së dhunshme, dhe kompanitë thjesht duhet të kundërshtojnë qartë këtë fenomen”, tha Agaoua.

Aktivitetet që do të rezultojnë në heqjen e pikave të kontaktit me Facebook-un nga aplikacioni Viber do të përfundojnë deri në fillim të korrikut 2020, ndërsa dhënia me qira e hapësirës reklamuese në këtë rrjet social do të pezullohet menjëherë, tha Viber në një deklaratë. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts