Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Ushtrimet mund të stimulojë punën e baktereve të mira në trup

Mikroorganizmat e ndryshëm që jetojnë në zorrën tonë, të njohur si mikrobiome, janë thelbësore për shëndetin tonë. Një ekuilibër mikrobik i shqetësuar kontribuon në një numër çrregullimesh dhe sëmundjesh, përfshirë obezitetin, diabetin dhe sëmundjen inflamatore të zorrëve. Madje mund të ndikojë në shëndetin tonë mendor.

Dihet që mikrobiomet që jetojnë në zorrët tona ndryshojnë përmes dietës. Për shembull, përfshirja e fibrave dietike dhe produkteve të qumështit në dietën tonë stimulon rritjen e baktereve të dobishme, por provat në rritje sugjerojnë se ushtrimi gjithashtu mund të modifikojë bakteret e mira që banojnë në zorrën tonë.

Një studim zbuloi se stërvitja nxit rritjen e baktereve që prodhojnë butiratin e acidit yndyror. Butirati mund të përshpejtojë rikuperimin e zorrëve dhe të zvogëlojë inflamacionin, duke parandaluar potencialisht sëmundje të tilla si sëmundje inflamatore të zorrëve dhe rezistencë ndaj insulinës, e cila çon në diabet. Këto ndryshime përfundimisht mund të mbrojnë kundër mbipeshës dhe të përmirësojnë funksionin metabolik. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts