Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Shuhet Fehmi Oshafi, shpirti i “Kapedanit”

Ka ndërruar jetë Fehmi Oshafi, një ndër regjisorët e njohur të kinemasë shqiptare, i cili si kyevepër të tij ka filmin “Kapedani”, duke e realizuar me kolegun Muharrem Fejzo.

Por ajo që pak ose aspak dihet si fakt, është se që të dy, në realizimin e një prej kryeveprave të kinemasë shqiptare, e kanë çuar plot sherr e përplasje bashkëpunimin e tyre gati 6-mujor në sheshxhirime. E nga ana tjetër, filmi nuk e reflekton këtë.

Fehmi Oshafi, i shuar në moshën 86-vjeçare nisi të punojë në kinematografi si asistent i regjisorëve Hysen Hakani dhe Kristaq Dhamo.

Por ishte “Kapedani” në vitin 1972, i cili shënon lindjen e kinokomedisë në kinematografinë shqiptare, duke e renditur atë si  mjeshtërin e këtij zhanrri. Më pas do vijnë  prej tij “Ëndërr për një karrige” në vitin 1984 dhe “Zëvendësi i grave” në vitin 1987. /tesheshi.com/

   

 

auto pjese dak

Related posts