Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Shqetësimi: Çdo 30 sekonda një person sëmuret për shkak të mbeturinave plastike

Një person në një nga vendet në zhvillim sëmuret çdo 30 sekonda për shkak të infeksionit të shkaktuara nga mbetjet plastike – raporton Sky News.

Hulumtimet kanë treguar se një milion njerëz sëmuren nga diarreja, malaria apo kanceri për shkak se ata jetojnë në afërsi të mbetjeve.

Anketa është kryer nga organizata ndërkombëtare për ndihmë dhe zhvillim “Tearfund” së bashku me institutin e studimeve për zhvillim, “WasteAidom” dhe organizatën ndërkombëtare për mbrojtjen e Florës dhe Faunës.

“Raporti paralajmëroi se mbetjet plastike nuk janë të dëmshme vetëm për kafshët, mjedisin, por edhe për njerëzit e varfër”, tha David Attenborough, presidenti i njërës prej tyre.

Ai mendon se është koha e duhur t’i kushtohet vëmendje këtij problemi.

Sipas tij, duhet të bëhen përpjekje për të gjetur një zgjidhje për hedhjen e duhur të mbeturinave plastike.

Në zonën ku jetojnë dy miliardë njerëz, nuk ka hedhje adekuate të mbeturinave plastike. Më së shumti hidhen në lumenj, duke rezultuar në përmbytje dhe sëmundje ngjitëse.

Raporti iu apelua kompanive si Coca-Cola, Nestle, Pepsi dhe Unilever për të ndryshuar modelin e tyre të biznesit. Ata i kërkuan atyre të raportonin numrin e saktë të shisheve plastike që përdorin në prodhim dhe të përgjysmojnë atë numër deri në vitin 2025.

Mbetjet plastike janë gjetur dhe në një thellësi prej 11 kilometrash në Paqësor, gjë që ka pasoja për gjallesat detare – raporton Sky News. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com