Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Shitje e pazakontë në SHBA: qeveria u bën thirrje qytetarëve të blejnë…mjellma!

Zyrtarët në Lakeland, Florida, njoftuan se kanë në plan të shesin mjellma në javët e ardhshme.

Arsyeja për këtë ngjarje të pazakontë është se qyteti shpenzon 10,000 dollarë në vit për të ushqyer dhe kujdesur për këta zogj të bukur.

Ka shumë prej tyre, gjë që krijon probleme me cilësinë e jetës.

“Ne aktualisht kemi 80 mjellma këtu në Liqenin Morton për ushqim dhe kujdes, kështu që po përpiqemi të shesim rreth 30 deri në 40 prej tyre për të siguruar kujdesin e duhur për të gjithë”, tha Lake Donahay nga Lakeland Park, drejtori i Rekreacionit, shkruan CNN.

Ai theksoi se ka shumë mjellma në një zonë dhe se zogjtë shpesh grinden për vende në liqen dhe zonat përreth dhe enden rrugëve. Dy mjellma u vranë nga shoferët këtë vit.

Para se të shesë mjellmat, qyteti do të kryejë një “kontroll të mirëqenies” vjetore të të gjithë kopesë.

“Ne jemi të lumtur që kemi veterinerë në qytet të cilët  ‘dhurojnë’ shërbimet e tyre,” shtoi Donahay.

Megjithëse qyteti nuk po kontrollon të kaluarën e blerësve të mjellmës, Donahay tha se ata po përpiqen të takojnë çdo blerës të mundshëm para se të shesin.

“Ne do të flasim për ata që janë dhe cilat janë planet e tyre për mjellmat. Dhe ne do të jemi në dispozicion edhe nëse ndonjë prej mjellmave ka probleme shëndetësore gjatë rrugës,” tha Donahay.

Dhe çfarë bëjnë pronarët e rinj me to?

Donahay theksoi se të gjithë ata që blejnë një mjellmë duhet tëkenë pak ujë brenda ose afër shtëpive të tyre, ku mjellmat mund të jetojnë të qetë.

Të tjerët përdorin mjellma për dasma, ose i vendosin ato në shtëpitë e varrimit ose të pleqve, thotë Donahay.

Çmimi i mjellmës është 400 dollarë, që është nën vlerën e tregut, sipas Donahaya. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts