Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Pfizer shënjestron fëmijët: vaksinë dhe për ata!

Pfizer ka përfunduar regjistrimin e fëmijëve midis moshës 12 dhe 15 për një studim që teston vaksinën e saj kundër COVID-19, pasi prodhuesi amerikan i ilaçeve dëshiron të zgjerojë përdorimin e vaksinës midis grupeve të moshave të ndryshme.

Studimi, i cili u njoftua në tetor, përfshin më shumë se 2,000 pjesëmarrës, tha Pfizer në një deklaratë, raporton Reuters.

Vaksinat nga Pfizer dhe Moderna, të cilat përdoren në Shtetet e Bashkuara, nuk janë ende të disponueshme për t’u përdorur tek fëmijët për shkak të të dhënave të pamjaftueshme të hulumtimit.

Konkretisht, fëmijët rrallë kanë simptoma serioze të COVID-19, por ata përsëri mund të përhapin virusin.

Muajin e kaluar, Moderna gjithashtu filloi një studim për të testuar vaksinën e saj tek moshat 12 deri në 18 vjeç. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts