Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Perëndim “lan duart”: ne, pa ndikim se kush duhet ta qeverisë Kosovën

Fuqitw e mwdha tw Perwndimit, ndryshe vendet e Quint-it, thanw se nuk do pwrfshihen nw negociatat mes VV-sw dhe LDK-sw, pwr formimin e qeverisw sw re. Nw njw deklaratw, ata thanw se nuk mbajnw anwn e askujt, e vendimmarrja politike u takon vetw partive.

“Ne do të donim të sqaronim qëndrimin tonë në lidhje me procesin e formimit të qeverisë në Kosovë. Siç është cekur në deklaratën tonë të 30 gushtit 2019, ne përfaqësojmë shtetet që janë thellësisht të përkushtuara ndaj Kosovës demokratike dhe të pavarur. Çdo sugjerim se qeveritë tona përkrahin ndonjë parti apo kandidat të veçantë në zgjedhje është i pasaktë.

Përgjegjësia për të ardhmen e Kosovës, për udhëheqësit e Kosovës, dhe për vetë Kosovën, është vetëm e juaja, e popullit të Kosovës.

Ne nuk do të ndërmjetësojmë. Ne i inkurajojmë të gjithë aktorët politikë në Kosovë që të përqendrohen në aspiratat e popullit të Kosovës”, thuhet nw deklaratwn ambasadave të Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts