Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Mrekullia e buzëqeshjes së parë

Buzëqeshja e parë, ajo që i lë pa fjalë prindërit, mund të ndodhë në javët e para pas lindjes. Ndodh zakonisht pas një ngopjeje me qumësht apo pas ndërrimit të pelenave.

I sapolinduri qetësohet dhe ndjesinë e mirëqënies që e pushton në atë moment e shpreh nëpërmjet një lëvizjeje të pavullnetshme të muskujve të fytyrës. Lëvizje që ka fuqinë për të na bërë për vete për gjithë jetën.

Sipas Renè Spitz, psikolog dhe psikoterapeutist, ndër të parët që është marrë me studimin e marrëdhënies nënë-foshnje, arriti në përfundimin se një gjest kaq i vogël është në të njëjtën kohë shumë domethënës për shoqërizimin e foshnjeve.

Kështu nis dhe komunikimi i vërtetë mes nënës dhe foshnjesn në një simbiozë sakrificë-mirënjohje. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts