Meloditë nxisin prodhimin e dopaminës

A ju ka ndodhur ndonjëherë të dëgjoni melodi të ndryshme si këngë zogjsh, valë deti, puhiza etj dhe t’ju ketë rrënqethur mishin?

Këto lloj dridhmash nuk janë të dukshme vetëm në lëkurën tuaj por edhe në koren e trurit.

Disa kërkues nga McGill University në vitin 2011 kanë bërë një snapshots (shkrepje) të aktivitetit të trurit gjatë kohës kur disa personave u është vënë të dëgjojnë melodi natyre apo muzikë klasike.

Çdo tingull ndërton një klimaks dhe gjatë kësaj kohe dopamina (hormoni i kënaqësisë) shton veprimin e saj duke lënë shenja në koren e trurit. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts