Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Letra dejt greminës, Warren Buffett po del plotësisht nga biznesi i gazetave

Miliarderi Warren Buffett ka vendosur të heqë dorë nga biznesi i mediave të shtypura, ka mësuar AP.

Buffett do të shesë të gjitha botimet e Berkshire Hathaway tek Lee Enterprises për 140 milion dollarë, duke përfshirë Omaha World-Herald, i cili është në Nebraska, si dhe Buffalo News në New York.

Buffett, i cili ka qenë një adhurues i përjetshëm i gazetave, ka disa vite që njofton se shumica prej tyre do të vazhdojnë të shkojnë drejt greminës, me përjashtim të disa gazetave kombëtare, siç janë The New York Times dhe The Wall Street Journal.

Marrëveshja e shitjes përfshin 30 të përditshme në 10 vende, 49 gazeta javore me faqe dixhitale dhe 32 produkte të tjera të shtypura.

Sipas marrëveshjes, Lee do të hyjë në një qira 10-vjeçare në pasuritë e patundshme Berkshire Hathaway Media.

Kjo kompani ka drejtuar biznesin e BH Media që nga korriku 2018.

Buffett, i cili është kryetar dhe CEO i Berkshire, tha se ai dhe partneri i tij Charlie Munger kanë kohë që kanë një respekt për Lee.

“Ne kishim interes zero për t’ia shitur grupin kujtdo tjetër për një arsye të thjeshtë – ne besojmë se Lee pozicionohet më mirë për të udhëhequr biznesin nëpër ujërat sfiduese të kësaj industrie,” tha Buffett.

Shtypi përbën një pjesë të vogël të Berkshire Hathaway, e cila zotëron më shumë se 90 kompani të larmishëm dhe ka investime të mëdha në kompani të tilla si Coca-Cola, Apple dhe Wells Fargo.

Portofoli i botimeve të Lee do të rritet në një numër 81-ditor, i cili do të dyfishojë vëllimin e tij aktual të lexuesve, tha kompania.

Marrëveshja pritet të përfundojë në mes të marsit. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts