Auto Dak
Auto Dak

Janullatos, “lutje” për katedrale në “truallin politik” të Edi Ramës: Vlora e do një lule!

Kryepeshkopi Anastas Janullatos ka parashtruar kërkesën për ndërtimin e një katedrelaje ortodokse në Vlorë.

I ndodhur për një meshë në kishën e Zvërnecit, kreu greko-shqiptar i ortodoksisë shqiptare, u takua me drejtuesit më të lartë të pushtetit lokal në “truallin politik” të kryeministrit Rama, ku dhe bëri “lutjen” për atë që e quajti paraprakisht si “lulja e madhe”.

“Shpresoj që brenda planeve dhe projekteve të bukura që keni, edhe pse jeni vonuar shumë, tani jemi në kohë të bëjmë këtë dhe ‘lulen e madhe’”, tha Janullatos.

Prej qindra vitesh, objeki i kultit më përfaqsues që ka Vlora, është Xhamia Miradie në qendër të saj, datuar që nga periudha osmane. /tesheshi.com/   

auto pjese dak

Related posts