Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Greqia i shlyen këstin e parë të kredisë FMN-së, paguan 310 milionë euro

Greqia ka shlyer këstin e parë të kredisë, akorduar nga Fondi Monetar Ndërkombëtar. Lajmi është bërë i ditur nga qeveria greke. Pagesa e parë e kryer është 310 milionë euro , ndërkohë që në total qeveria e sapozgjedhur e kryeminsitrit Alexis Tsipras duhet t’i paguajë Fondit Monetar Ndërkombëtar 1.5 miliardë euro gjatë këtyre dy javëve.

Kreu i Bankës Qendrore greke pas takimit me kryeministrin Tsipras, tha: “Ka mbështetje të plotë për bankat greke, nuk ka absolutisht asnjë rrezik. Bankat janë kapitalizuar në mënyrë adekuate dhe likuiditeti i tyre është i sigurt, kështu që nuk ka asnjë problem me depozitat.

Në përgjithësi, Banka e Greqisë po ndihmon qeverinë greke në kuadrin e rolit të bankës dhe për sa kohë që kjo nuk bie në kundërshtim me rolin e bankës. Athina ka për të paguar tre këste të tjera, më 13 mars, 16 dhe 20 mars dhe nevojat e saj mujore janë 4.5 miliardë, përfshirë edhe faturën e pagave dhe pensioneve prej 1.5 miliardë eurosh.

Greqia ka shlyer këstin e parë të kredisë, akorduar nga Fondi Monetar Ndërkombëtar. Lajmi është bërë i ditur nga qeveria greke. Pagesa e parë e kryer është 310 milionë euro , ndërkohë që në total qeveria e sapozgjedhur e kryeminsitrit Alexis Tsipras duhet t’i paguajë Fondit Monetar Ndërkombëtar 1.5 miliardë euro gjatë këtyre dy javëve.

Kreu i Bankës Qendrore greke pas takimit me kryeministrin Tsipras, tha: “Ka mbështetje të plotë për bankat greke, nuk ka absolutisht asnjë rrezik. Bankat janë kapitalizuar në mënyrë adekuate dhe likuiditeti i tyre është i sigurt, kështu që nuk ka asnjë problem me depozitat. Në përgjithësi, Banka e Greqisë po ndihmon qeverinë greke në kuadrin e rolit të bankës dhe për sa kohë që kjo nuk bie në kundërshtim me rolin e bankës. Athina ka për të paguar tre këste të tjera, më 13 mars, 16 dhe 20 mars dhe nevojat e saj mujore janë 4.5 miliardë, përfshirë edhe faturën e pagave dhe pensioneve prej 1.5 miliardë eurosh. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts