Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Dy milion euro për arsimin mobil në Ballkanin Perëndimor

Komisioni Evropian ka caktuar dy milion euro për vendet e zgjerimit në bazë të skemës pilot për arsimimin e lëvizshëm AFP.

Qëllimi i projektit “Ndërkombëtarizimi i AFP në Ballkanin Perëndimor”, është që të investohet në arsim dhe aftësi tek të rinjtë.

“Ky projekt kërkon të përmirësojë një kulturë të të mësuarit në lëvizhsjmëri, duke informuar më mirë mësuesit dhe drejtorët e shkollave profesionale për burimet dhe mundësitë e këtij lloj mësimi – duke rritur kështu kompetencat e tyre në planifikimin dhe menaxhimin e projekteve të mobilitetit”, tha KE në një deklaratë. të hënën.

Projekti do të implementojë aktivitete në dy nivele: lëvizshmërinë e nxënësve dhe zhvillimin e kompetencave të stafit profesional.

Aktivitetet do të përfshijnë shoqata, shkolla të AFP dhe NVM nga gjashtë vende partnere në rajon (Shqipëri, Bosnje dhe Hercegovinë, Kosovë, Mali i Zi, Maqedonia Veriore dhe Serbi), si dhe partnerë nga tetë Shtete Anëtare të BE (Belgjikë, Hollandë, Francë , Maltë, Spanjë, Slloveni dhe Poloni).

KE deklaron se ata presin aktivitetet e para nën këtë projekt qysh në janar të vitit 2020. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com