Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Dokumenti konfidencial i Brexit pa marrëveshje: Britania do të përballet me mungesa të mëdha në treg

Mbretëria e Bashkuar do të përballet me mungesa të karburantit, ushqimit dhe ilaçeve, vonesa në portet e saj, një kufi i vështirë me Irlandën dhe rritje të kostove të kujdesit shoqëror, nëse largohet pa marrëveshje nga Bashkimi Evropian – shkruan Sunday Times, që citon një raport të lëshuar nga qeveria.

Sunday Times raporton se ka marrë një dokument të hartuar këtë muaj në një zyrë qeveritare, të koduar si “Operacioni Yellowhammer”, i cili ofron një paraqitje të rrallë të planifikimit të fshehtë të drejtuar nga qeveria për të parandaluar shembjen katastrofike në infrastrukturën kombëtare.

Aty theksohet se ishte një rrezik i paparë i Brexit-it, dhe se parashikimet e bëra nga një zyrë qeveritare ishin “goditjet” më të mundshme dhe jo skenari i rastit më të keq për Mbretërinë e Bashkuar,.

Këto parashikime thonë gjithashtu se deri në 85 përqind të kamionëve që përdorin vendkalimet kryesore të kanaleve mund të mos jenë “të gatshëm” për doganat franceze, që do të thotë se ndërprerjet në porte potencialisht do të zgjasin deri në tre muaj para se të përmirësohet trafiku.

Qeveria beson gjithashtu se një kufi i vështirë midis Irlandës Veriore dhe Republikës së Irlandës ka të ngjarë, pasi planet aktuale për të shmangur kontrollet e përhapura do të rezultojnë të paqëndrueshme.

Ky dokument “i ndjeshëm” jep vlerësimin më gjithëpërfshirës të gatishmërisë së Mbretërisë së Bashkuar për Brexit pa marrëveshje. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts