Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

COVID-i “bën dasmë” në Sinagogë: 15 dollarë gjobë për hebrenj të papërgjegjshëm (pamje)

Një sinagogë në Brooklyn, New York, u gjobit me 15,000 dollarë pasi informacioni dhe videot tronditëse nga një martesë e fshehtë e mbajtur para 7,000 njerëzve dolën në publik.

Një hetim ka filluar në New York, dhe siç tha Kryetari i Bashkisë Bill de Blasio, ajo çfarë shihet është absolutisht e papranueshme, raporton Daily Mail.

“Ata u urdhëruan të paguanin një gjobë prej 15,000 dollarësh menjëherë dhe ka shumë të ngjarë që ata do të duhet të përballen me pasoja shtesë,” vuri në dukje Blasio.

Një dasmë e fshehtë e Joel Teitelbaum, nipit të rabinit të madh Aaron Teitelbaum, u mbajt në këtë sinagogë, ku morën pjesë 7 mijë të ftuar.

Në videon e dasmës, vërehet se askush nuk i përmbahet distancës shoqërore, e gjithashtu askush ka mban maskë.

Edhe Guvernatori i Nju Jorkut, Andreë Cuomo kritikoi ashpër organizatorët.

“Është e paligjshme. Është gjithashtu mosrespektim i qytetarëve të Nju Jorkut. Ligji mbron të gjithë. Ai ju mbron ju, më mbron mua. Unë i kërkoj kryetarit të bashkisë të kryejë një hetim për të ndëshkuar në mënyrë adekuate ata që janë përgjegjës,” tha Cuomo.

Cuomo deklaroi se dasma e nipit tjetër të rabinit Teitelbaum – Zalman, u urdhërua të anulohej në tetor, në të cilën priteshin deri në 10,000 njerëz.

“Doli që, duke qenë se e ndaluam atë dasmë, reagimi i tyre ishte: kështu që tani do ta kemi një sekret”, komentoi Cuomo. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts