Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Corona e pamëshirshme, OBSH: shenja inkurajuese për Evropën

Ekzistojnë “shenja inkurajuese” të një ngadalësimi të përhapjes së koronavirusit në Evropë, megjithëse situata është ende serioze, tha drejtori i degës së Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Evropën.

“Ndërsa situata është ende shqetësuese, ne kemi filluar të shohim shenja inkurajuese,” tha Hans Kluge në një konferencë për shtyp në Kopenhagen.

Ai gjithashtu tha se në Itali, aty ku është dhe shpërthimi më i madh i COVID-19 në rajon, shkalla e infeksionit është pak më e ulët, megjithëse është shumë herët të thuhet se pandemia ka arritur kulmin në atë vend.

OBSH-ja Evropë, e cila përfshin 53 vende nga Atlantiku në Paqësor, sipas shifrave të saj zyrtare, deklaron se ka 220,000 të infektuar dhe 11.987 vdekje nga virusi koronar në shkallë kontinentale.

Gati 60 përqind e të infektuarve dhe 70 përqind e vdekjeve të regjistruara në të gjithë botën janë nga rajoni, tha Kluge.

Ai përshëndeti masat e pashembullta të marra për të ngadalësuar dhe cenuar transmetimin e viruseve, të cilat, tha ai, e bëjnë atë të shtrirë në kohë dhe zvogëlojnë presionin mbi sistemet shëndetësore të vendeve.

Ndikimi i saktë i këtyre masave, të cilat kanë një kosto të lartë ekonomike dhe sociale, mbetet të përcaktohet, tha ai.

Qeveritë dhe popullata duhet të jenë të vetëdijshëm për “realitetin e ri” të krijuar nga pandemia dhe të përgatiten që ajo të jetë afatgjatë.

 “Nuk do të jetë një sprint por një maratonë,” tha Kluge. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts