Auto Dak
Auto Dak

Bernie Sanders, plan për klimën: 16.3 miliard dollarë “në luftë” me kompanitë e naftës

Kandidati për president Bernie Sanders prezantoi një strategji 16.3 miliardë dollarëshe për ndryshimin e klimës gjatë një turi në Kaliforninë veriore që përfshinte takime me familjet e shpërnguluranga zjarret vdekjeprurëse, si dhe një miting në kryeqytetin e Sacramentos.

Sipas planit, “dekada e Marrëveshjes së Re të Gjelbër do të fillonte”, një “mobilizim” federal 10-vjeçar që do të integronte ndryshimin e klimës në çdo veprim politik, nga emigracioni në politikën e jashtme, me premtimin për krijimin e 20 milion vendeve të punës.

Shtetet e Bashkuara do të prodhonin 100 përqind të energjisë elektrike nga burimet e rinovueshme deri në vitin 2030 dhe do të arrinin “dekarbonizim të plotë” deri në vitin 2050, sipas planit.

“Ne do të investojmë shumë në energjinë e erës, diellit dhe energjisë tjetër të qëndrueshme”, i tha Sanders turmës së mbledhur, i cili e përshëndeti me entuziazëm në një park në qendër të qytetit, duke injoruar nxehtësinë e padurueshme.

Planet strategjike

Duke iu drejtuar një turme prej rreth 5,000 njerëzve brenda dhe rreth parkut, Sanders akuzoi kompanitë e naftës se ishin të gatshme që të shkatërrojnë planetin për përfitimet e tyre afatshkurtra.

“Ne nuk mund t’ia kthejmë shpinën kësaj krize”, tha Sanders. “Ne duhet ta udhëheqim tërë botën në një drejtim të ri energjie”, vuri në dukje ai.

Strategjia e saj përfshin dhjetra plane për SHBA që të braktisin pa kompromis karburantet fosile në prodhimin e energjisë elektrike, transportin dhe sektorin e ndërtimit. /tesheshi.com/

 

 

auto pjese dak

Related posts