Auto Dak
Auto Dak

Banka Botërore: PPP-të nuk janë të këqija

PPP-të e qeverisë “Rama”, edhe si praktikë botërore, janë vlerësuar si jo të këqija nga Banka Botërore, por vetëm nëse për to ekziston transparenca e nevojshme.

“PPP nuk janë një gjë e keqe se asnjë vend nuk i përmbush të gjitha nevojat infrastrukturore vetë. Çështja është si i menaxhoni, transparenca. Nuk duhet të themi që nuk duhet të ketë PPP, por t’i bëjmë ato më transparente”, tha përfaqësuesja e Bankës Botërore për Shqipërinë, Maryam Salim gjatë një konference për mediat në Tiranë.

Siç dihet, PPP-të qeveritare opozita i ka shndërruar në kauzë politike, sidomos ato që kanë të bëjnë me akset Milot – Balldren dhe Orikum – Dukat.

Por nga ana tjetër, BB parashikoi një ulje të rritjes ekonomike, nga fillimisht në 3.7% rritja ekonomike, më pas në 3.5%, e tani në 2.9%.  Kjo, për shkak të uljes së prodhimit të energjisë, si pasojë e rreshjeve të pakta.

E siç tha Hilda Shijaku, përfaqësuesja për Shqipërinë në BB, “Kosova ka rritjen më të lartë ekonomike”. /tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts