Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Amnisty goditet në Indi: mbyllje llogarish pas një “gjuetie shtrigash” nga qeveria

Amnesty International India ka thënë se do të pezullojë aktivitetin në vend, për shkak të “gjuetisë së vazhdueshme të shtrigave” të qeverisë nacionaliste hinduse të Indisë.

Grupi i të drejtave të njeriut deklaroi se qeveria e kryeministrit Narendra Modi ngriu llogaritë e zyrës së saj indiane, duke e detyruar atë të pushonte nga puna punonjësit dhe të ndalonte fushatat dhe hulumtimet në këtë vend aziatik.

“Presionet e vazhdueshme mbi Amnesty International India gjatë dy viteve të fundit dhe ngrirja e llogarive bankare nuk janë aksidentale,” tha Avinash Kumar, CEO i Amnesty International India, në një deklaratë të martën.

“Ngacmimi i vazhdueshëm nga agjencitë shtetërore është rezultat i thirrjeve tona të qarta për transparencë në qeveri, së fundmi dhe për përgjegjësinë e policisë në Delhi, si dhe qeverisë indiane për shkelje serioze të të drejtave të njeriut në trazirat në Delhi dhe Jammu dhe Kashmir,” shtoi ai. /tesheshi.com/

 

 

 

 

auto pjese dak

Related posts