Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

URIMI/ Biden për Ramazan me “inshallah”: “Zoti, dritë e qiejve dhe e tokës…”!

Megjithëse udhëheqja e përpjekjeve për të luftuar koronavirusin dhe zhvillimin e shtetit, muslimanët në Shtetet e Bashkuara janë ende shënjestra e sulmeve dhe kjo duhet të ndalet, tha Presidenti i SHBA Joe Biden, i cili përgëzoi anëtarët e besimit Islam për fillimin e muajit të agjërimi, Ramazanin.

Me mesazhin “Ramadan Kareem”, Biden filloi letrën me përshëndetje të ngrohta për komunitetet muslimane në Shtetet e Bashkuara dhe në të gjithë botën, dërguar nga gruaja e tij Jill dhe ai.

Luftimi i COVID-it

Në këtë pandemi, miqtë dhe të dashurit nuk mund të mblidhen në festë edhe këtë vit; shumë familje do të festojnë këto ditë pa të dashur me ta. Megjithatë, komunitetet tona muslimane po fillojnë një muaj të përkushtimit ndaj besimit me shpresë të përtërirë. Shumë do të përqendrohen në ngritjen e vetëdijes për praninë e Zotit në jetën e tyre, duke riafirmuar angazhimin e tyre për t’i shërbyer të tjerëve ashtu siç dikton besimi i tyre dhe duke shprehur mirënjohje për bekimet që kanë – shëndetin, mirëqenien dhe vetë jetën.”

Biden më tej shprehet se si muslimanët amerikanë e kanë pasuruar këtë vend që nga fillimet e tij dhe se si ata janë “po aq të larmishëm dhe plot jetë sa Amerika, për ndërtimin e së cilës ata ndihmuan.

“Sot, muslimanët janë duke udhëhequr përpjekjet tona në luftën kundër COVID si pionierë në zhvillimin e vaksinave dhe si luftëtarë në vijat e para të shëndetit. Ata krijojnë vende pune si biznesmenë, rrezikojnë jetën e tyre si njerëzit e parë në raste urgjente, japin mësim në shkollat ​​tona, shërbejnë si nëpunës civilë të përkushtuar në të gjithë vendin dhe luajnë një rol udhëheqës në luftën e vazhdueshme për barazi racore dhe drejtësi shoqërore.”

Pavarësisht kësaj, muslimanët në Shtetet e Bashkuara vazhdojnë të jenë shënjestra e “abuzimit, ngacmimit dhe krimeve të urrejtjes”, shkroi lideri amerikan.

“Këto paragjykime dhe sulme janë të gabuara. Ato janë të papranueshme. Dhe ato duhet të ndalen. Askush në Amerikë nuk duhet të jetojë me frikën e shprehjes së besimit të tij. Dhe administrata ime do të punojë pa u lodhur për të mbrojtur të drejtat dhe sigurinë e të gjithë njerëzve”.

“Në ditën time të parë si president, unë isha krenar që i dhashë fund ndalimit të turpshëm të udhëtimit mbi muslimanët dhe do të vazhdoj të luftoj për të drejtat e njeriut kudo, duke përfshirë ujgurët në Kinë, rohinjat në Birmani dhe komunitetet myslimane në të gjithë botën,” tha Biden.

“Ndërsa kujtojmë ata që kemi humbur që nga Ramazani i kaluar, ne shpresojmë që ditë më të mira janë para nesh. Kur’ani i Shenjtë na kujton se ‘Zoti është drita e qiejve dhe e tokës’ dhe se Ai na udhëheq nga errësira në dritë. Megjithëse këto festime dhe përkujtime të Ramazanit në Shtëpinë e Bardhë do të mbahen virtualisht, Jill dhe unë po presim me padurim vazhdimin e festës tradicionale të Bajramit vitin e ardhshëm, inshallah”, thuhet në fund të urimeve të Ramazanit të presidentit amerikan. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts