Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Pesë bibliotekat europiane që nuk duhen lënë pa vizituar

Insider ka listuar një numër prej 22 biblotekash në të gjithë botën të cilat janë një thesar i vërtetë që duhen zbuluar. Ndërto kemi përzgjedhur pesë biblioteka të cilat janë në Europë, shumë pranë nesh dhe aq të mrekullueshme sa nuk duhet humbur rasti për t’i parë nga pranë:

 

Biblioteka Sainte-Geneviève në Paris, Francë

Vendi kryesor ku struken studentët dhe kërkuesit e Universitetit të Parisit. Bibloteka është ndërtuar në mes të shekullit të 19-të nga arkitekti Henri Labrouste dhe është e njohur për shtyllat prej gize tek hapësirat e leximit.

1-biblioteka-sainte-genevieve-ne-paris-france

 

 

Biblioteka e Trinity College në Dublin, Irlandë

E njohur për hapësirën e gjatë të sallës së studimit, është e shquar mbi të gjitha edhe për koleksionin më të madh të librave në të gjithë Irlandën. Përgjatë gjithë sallës së studimit ngrihen shtylla prej mermeri dhe druri të zi. Ndërsa tavani ka qenë i sheshtë kur u ndërtua në fillim më vonë çatia u sajua për të vendosur akoma më shumë libra.

2-biblioteka-e-trinity-college-ne-dublin-irlande

 

Biblioteka Admont në Admont, Austri

Kjo biblotekë e mrekullueshme është e pozicionuar mu në këmbët e Alpeve dhe është e dyta në botë për madhësinë në llojin e biblotekës manastiri.

3-biblioteka-admont-ne-admont-austri

 

Biblioteka The British në Londër, Britani e Madhe

Ëshë ndër bibliotekat më të mëdha në botë edhe pse nga jashtë nuk duket por nga brenda është përplot e mbushur me libra në çdo cep të saj dhe numëron gati 170 milion tituj.

4-biblioteka-the-british-ne-londer-britani-e-madhe

 

 

Biblioteka Mbretërore në Kopenhagen, Danimark

Ndryshe njihet me emrin ‘Diamanti i zi” dhe është ndërtuar në vitin 1999 si pjesë shtesë e bibliotekës kombëtare të Kopenhagenit.  Karakterizohet nga një stil neo-modern dhe quhet diamanti i zi pkërisht për këndet e saj jo të rregullta dhe dekorimin me granit të zi.

5-biblioteka-mbreterore-ne-kopenhagen-danimark

 

/tesheshi.com/

 

auto pjese dak

Related posts