Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Pamje: elefanti i braktisur nga tufa, shoku me qenin

Si një elefant bebe, Ellie u hodh nga tufa dhe në shtratin e saj të vdekjes kur u gjet nga anëtarët e një jetimore shtëpiake të kafshëve në Afrikë.

Shtëpia e Fëmijës Thula Thula në Afrikën e Jugut është shtëpia e shumë specieve të rrezikuara të jetës së egër si rinocerontë, leopardë, zebra dhe elefantë.

Elefanti Ellie lindi me një mori sëmundjesh që i zvogëluan shanset e saj për të mbijetuar. Stafi i jetimoreve nuk menduan se do të ishin në gjendje ta bënin vetë, kështu që ata e ushqyen dhe u kujdesën për të ditë e net derisa shëndeti i saj të përmirësohej përfundimisht!

Sidoqoftë, elefantët dihet që janë shumë të shoqërueshëm dhe shpesh nuk mund të lulëzojnë nga tufa e tyre. Prandaj, edhe kur Ellie u shërua, ishte ende një elefant i dëshpëruar dhe letargjik pa vullnet për të jetuar. Meqenëse tufa e saj nuk e pranoi, punëtorët u përpoqën të gjenin ngushëllim te bariu gjerman Duma.

Në këtë video të adhurueshme ne shohim se si Duma ndihmoi Ellie të mbijetojë të gjitha vështirësitë. Ellie zhvilloi një shkëndijë në jetën e saj nën praninë e dashur dhe të butë të Dumës.

Ellie ka ende një rrugë të gjatë për të bërë, por me Dumën në krah, ajo rrugë nuk i duket më shumë e vetmuar!  /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts