Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

OBSH: Pse jemi kundër pasaportës COVID

Një zyrtar i lartë i Organizatës Botërore të Shëndetësisë tha se të ashtuquajturat pasaporta COVID nuk duhet të përdoren për udhëtime ndërkombëtare, për shkak të një numri shqetësimesh, përfshirë arsyet etike, sepse vaksinat e koronavirusit nuk janë të disponueshme në të gjithë botën.

Udhëheqësi i urgjencës i OBSH-së Michael Ryan tha se ka “konsiderata të vërteta praktike dhe etike” për vendet që konsiderojnë përdorimin e certifikatave të vaksinës si kushte udhëtimi, duke shtuar se Agjencia e Shëndetit e Kombeve të Bashkuara nuk e rekomandon atë tani.

“Vaksinimi thjesht nuk është i disponueshëm në të gjithë botën dhe nuk është i disponueshëm mbi një bazë të drejtë,” tha Ryan në një konferencë për shtyp.

OBSH-ja ka vërejtur më parë se nuk dihet ende se sa zgjat imuniteti nga një numër i vaksinave të licencuara COVID-19 dhe se të dhënat akoma po mblidhen.

Ryan gjithashtu vuri në dukje se strategjia mund të ishte e padrejtë ndaj njerëzve që për ndonjë arsye nuk mund të vaksinohen dhe se kërkimi i një pasaporte COVID mund të lejojë që “padrejtësia të përfshihet më tej në sistem”. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts