Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Norvegji: pse tunele më të lira për shkak të makinave elektrike?

Automjetet elektrike janë një dukuri e zakonshme në rrugët Norvegjeze, dhe prej tyre do të ketë një rënie përkatëse në koston e ndërtimit dhe mirëmbajtjes së tuneleve.

Kjo u njoftua nga Ministria norvegjeze e Transportit.

Siç kujton Revista HAK, Norvegjia ka në plan të ndalojë shitjen e automjeteve të reja me benzinë ​​dhe naftë deri në vitin 2025.

Do të lejohet vetëm shitja e makinave të reja elektrike ose atyre me hidrogjen.

Ç’lidhje ka kjo me tunelet? Heqja graduale e ndotjes së gazit të shkarkuar nga automjetet motorike do të zvogëlojë nevojën për ventilim në tunele.

Sipas Administratës Rrugore Norvegjeze (Statens Vegvesen), kjo mund të ndihmojë në uljen e kostos së tunelit të rëndësishëm Rogfast të Norvegjisë me deri në 29.2 milion euro.

Tuneli do të jetë nëndetës i gjatë dhe më i thellë kur të përfundojë. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts