Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Nisi si ide e Auron Tares, Rama promvon “resortin suedez” në Nivicë

Kryeministri Rama ofroi këtë mëngjes investimit suedez në Nivicë, shtëpi prej druri e kashte.

“Ja edhe resorti ekologjik i investitorëve suedezë në Nivicë që po bëhet gati të çelë dyert këtë sezon”, shkruan shefi i qeverisë, duke promovuar kthesën që po merr Kurveleshi e Labëria nga projekti i “100 fshatrave”.

Por këtu duhet kujtuar se Nivica është pikënisja e këtij projekti. Ajo është një ide fillestare e Auron Tares, nip asaj ane, i cili që në fillimet e qeverisjes së Rilindjes u investua personalisht në kapitalizimin e aseteve të fjetura të zonës në funksion të turizmit. Fillimisht, duke rehabilituar qendrën e Nivicës.

Së këndejmi nisi dhe projekti ekonomik i “100 fshatrave”,  duke patur pikërisht si model inspirues Nivicën.

Falë kësaj inisiative, ky fshat apo kjo zonë, ku deri dje kishte vetëm jetë baritore, e gjithçka tjetër ishte në shuarje të plotë, tashmë po ridimensionohet.

Fakti që po investojnë suedezët, është treguesi më sinjifikativ. /tesheshi.com/         

auto pjese dak

Related posts