Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Mund të ndihmojë kundër COVID: krijoi dritën UV për të shkatërruar grimcat (pamje)

Një shkencëtar holandez krijoi një instalim me ndihmën e dritës UV me shpresën se do të ishte në gjendje të shkatërronte viruse të shkaktuara nga pandemia e koronavirusit.

Videoja tregon një instalim të artistit Daan Roosegaard “Urban Sun”, shkruan Dezeen.

Ky projekt bazohet në rishikime të shumta të artikujve të gazetave nga shkencëtarë nga Columbia dhe Universiteti Hiroshima, të cilët hetuan se si grimcat e ajrit të koronavirusit mund të vriten falë forcave të valëve të dritës ultravjollcë.

Ata gjithashtu raportuan se grimcat 254 nm janë të rrezikshme, ndërsa grimcat 222 nm janë të sigurta.

“Ne mund të vrasim deri në 99.9 përqind të grimcave të virusit në një kohë të shkurtër, varësisht nga koha dhe vendndodhja, kështu që shansi i ri-infektimit është shumë i vogël,” tha Roosegaarde.

Themeluesi argumenton se “Urban Sun” mund të ndihmojë që vendet si shkollat, ndalesat e tramvajit dhe vendet publike të bëhen më të sigurta.

Ai gjithashtu shprehet se ky nuk duhet të jetë një zëvendësues për vaksinat.

Ky model është bërë në bashkëpunim me shkencëtarë dhe studiues nga Shtetet e Bashkuara, Japonia, Italia dhe Hollanda.

Roosegaarde shpreson që ky produkt do të përshpejtojë përvetësimin e teknologjisë globalisht dhe do të inkurajojë shkencëtarë të tjerë të punojnë në të. /tesheshi.com/

auto pjese dak

Related posts