Auto Dak
Auto Dak
Auto Dak

Miratohet rishikimi i dytë dhe i tretë i marrëveshjes me FMN, sa përfiton Shqipëria

Bordi Ekzekutiv i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) miratoi në 20 shkurt rishikimin e dytë dhe të tretë të marrëveshjes të nënshkruar me FMN vitin e kaluar.

Burime nga Ministria e Financave theksojnë se, ky miratim mundëson tërheqjen e menjëhershme të një shume prej 47.mln SDR (rreth 53 mln €).

Vendimi i mësipërm vjen si rezultat i angazhimit serioz të autoriteteve shqiptare për çuarjen përpara të reformave strukurore të rëndësishme në fusha si ajo taksave, e energjisë, e pensioneve, e shlyerjes së pagesave të prapambetura, thekson Ministria e Financave.

Sipas Ministrisë së Financave, politikat fiskale, të ndjekura për reduktimin e rreziqeve që vijnë nga niveli i lartë i borxhit publik, kanë krijuar gjithashtu premisa për një kuadër të favorshëm makroekonomik, që mundëson rigjenerimin e ekonomisë drejt normave më të larta të rritjes dhe punësimit.

auto pjese dak

Related posts